maandag 26 maart 2012

How-to Choco/Benco cupcakes

















We kennen allemaal wel de poeders om chocomelk mee te maken
benco, nesquik enz. Maar benco blijft mijn favoriet en vooral met
koude melk hmm.. Love it! Omdat ik 11 uur s'avonds zin had om
cakejes met chocola te bakken zonder cakemix in huis te hebben
en toch heel graag cakejes wilde maken had ik besloten alles zelf
te maken en gelukkig hadden we alle benodigdheden wel in huis.
Lees verder voor het recept van deze heerlijke cakejes..
















Helaas dit keer geen foto recept maar dat kwam omdat het vrij laat
was en ik het eigenlijk gewoon even snel wilde maken zonder de
bedoeling dat ik er een artikel over zou maken maar ze waren zo
lekker dat ik vond dat ik dit wel met jullie moest delen!
Ik heb natuurlijk wel wat foto's maar geen stap voor stap foto's.

All you need is... ( love )

- 125 gram bloem
- 125 gram suiker
- 125 gram boter
- Half zakje bakpoeder
- Vanille aroma of zakje vanille suiker
- 3 eieren
- Mespuntje zout
- Half kopje benco
- Kopje pure hagelslag
- Cupcake vormpjes

How it's made...

1. Mix de boter tot een romig mengsel
2. Weeg de bloem en het suiker af en plaats het in de mengkom
3. De eieren, bakpoeder, vanille aroma en mespuntje zout kunnen er ook bij.
4. GOED mixen tot een luchtig beslag, ongeveer 2 minuutjes.
5. Doe in het half kopje benco 1 volle eetlepel water en meng het door elkaar.
6. Doe je benco mengsel en je kopje hagelslag in de beslag kom en mix het nog
even door op de laagste stand ( tenzij je het met de hand doet dan rustig roeren ).
7. Nu kan je de cupjes gaan vullen met beslag, strooi er wat hagelslag overheen
en als je wilt een beetje cocos.
8. Het is klaar om in de oven te gaan, bakken op 180 graden voor ongeveer 20
minuten, controleer af en toe met een sateprikker, als die er droog uitkomt zijn
je cakejes klaar.

Note: met een kopje bedoel ik een senseo kopje die zijn niet heel groot en perfect
voor dit recept. Met dit recept maak je 12 a 14 cupcakes van normaal formaat.
Als je er meer wilt maken kan je gewoon het recept verdubbelen.
ét voila, 12 of 24 heerlijke cupcakes.

Dont forget to warm up the oven first!!

















Voor de echte zoetekauwers zouden deze cakejes helemaal compleet zijn als
er een toef botercreme op zou zitten. De volgende keer wil ik dit proberen met
vanille botercreme om de chocolade een beetje te compenseren.
Voor de chocofreaks is het natuurlijk een 'must' om er ook nog een toef choco-
botercreme boven op te hebben, hmm.. !

Ik ben van plan om binnenkort weer eens echte cupcakes te gaan maken met
een mooie toef botercreme en al. Mijn idee was om vanille cupcakes te maken
met chocolade botercreme en caramel fudge on top. Laat het in de comments
achter als je geinterreseerd bent in een how-to van mijn cuppy cakes!


















Enjoy yourself and don't eat to many of them!

Bighugz,
Soraya

2 opmerkingen:

  1. YOURBESTFRIEND4 april 2012 om 20:38

    Lijkt me verrukkelijkk!! Kan niet wachten tot je ze voor me gaat maken :D

    BeantwoordenVerwijderen